Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta biała zasmażana

Bardzo dobra do mięs

Składniki:
  • kapusta cukrowa, 1.25 kg
  • cebula, 5 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę ugotować, jak podano w przepisie na kapustę białą ze śmietaną i jabłkami. Sporządzić zasmażkę, cebulę lekko podsmażyć z tłuszczem; na tłuszcz z ce­bulą wsypać mąkę, mieszając zrumienić do złotego zabarwienia, wlać do kapusty, posolić, dodać kwasku i cukru do smaku. Podawać do potraw z mięsa wieprzowego i wołowego lub jako drugie danie jarskie z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650