Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta biała na mleku

Gorący wywar podać do wypicia.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 5 dag
  • cukier, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mleko, 1 szkl.
  • woda, 1 szkl.
  • kapusta cukrowa, 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, pokrajać na małe części. Zagotować trochę wody, włożyć kapustę, ugotować na wpół, w odkrytym naczyniu, wlać mleko, dodać soli i cukru do smaku, kapustę dogotować odparowując wywar. Kapustę odcedzić, wyłożyć na salaterkę, polać masłem i posypać zrumienioną w piekarniku bułeczką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650