Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kalarepa oprószana

Podawać z posypanym koperkiem.

Składniki:
  • posiekany koper, 1 łyżecz.
  • masło, 4 dag
  • mąka , 1 dag
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 1 szczypta
  • kalarepa, 75 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kalarepę opłukać, stare liście odrzucić. Odciąć wierzchołek wraz z listeczkami, resztę obrać ze skórki, pokrajać w kostkę; wierzchołek wraz z listeczkami grubo posiekać. Zalać wrzącą wodą, dodać trochę masła i ugotować na silnym ogniu, bez przykrycia. Po ugotowaniu odlać wywar do garnuszka, kalarepkę oprószyć mąką, wymieszać z wywarem, zagotować, dodać soli i cukru do smaku, dodać resztę surowego masła i posypać koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650