Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafior z szynką zapiekany pod beszamelem Kalafior z szynką zapiekany pod beszamelem.jpg
Kalafior z szynką zapiekany pod beszamelem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kalafior z szynką zapiekany pod beszamelem

Podawać z makaronem.

Składniki:
  • śmietana, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • żółtka, 2 szt.
  • szynka gotowana, 15 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 4 dag
  • kalafior, 2 szt.
  • mleko, 3 łyżk.
  • cukier, 3 dag
  • mąka , 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kalafiory ugotować, sporządzić sos i bułeczkę z masłem tak, jak podane w poprzednim przepisie. Szynkę zemleć. Ugotowane kalafiory wyłożyć na okrągły ogniotrwały półmisek, posypać zmieloną szynką i obłożyć połową sosu. Drugą połowę sosu nieco rozrzedzić i oblać kalafior tak, aby część sosu spłynęła na półmisek. Powierzchnię kalafiora skropić masłem z bułeczką, zapiec i wydać na tym samym półmisku, na którym się zapiekał. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650