|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Kabaczki osmażane w sosie pomidorowymPodawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem. Składniki:
Sposób przygotowaniaKabaczki opłukać, obrać, pokrajać w krążki l cm grubości, oprószyć solą, pieprzem i mąką i osmażyć na tłuszczu z obydwu stron. Pomidory opłukać, pokrajać na części, cebulę drobno pokrajać, skropić wrzącą wodą, ugotować z pomidorami, przetrzeć. Sporządzić sos: do tłuszczu ze smażenia dodać resztę mąki, podsmażyć ją, sos rozprowadzić przetartymi pomidorami, zagotować mieszając, dodać soli i cukru do smaku. Do sosu włożyć osmażone kabaczki, powoli raz zagotować na brzegu kuchni lub na płytce azbestowej, kabaczki miękną bardzo szybko. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|