Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kabaczki osmażane w sosie pomidorowym

Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pomidor, 50 dag
  • cebula, 10 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • mąka , 2 dag
  • kabaczek, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kabaczki opłukać, obrać, pokrajać w krążki l cm grubości, oprószyć solą, pieprzem i mąką i osmażyć na tłuszczu z obydwu stron. Pomidory opłukać, pokrajać na części, cebulę drobno pokrajać, skropić wrzącą wodą, ugotować z pomidorami, przetrzeć. Sporządzić sos: do tłuszczu ze smażenia dodać resztę mąki, podsmażyć ją, sos rozprowadzić przetartymi pomidorami, zagotować mieszając, dodać soli i cukru do smaku. Do sosu włożyć osmażone kabaczki, powoli raz zagotować na brzegu kuchni lub na płytce azbestowej, kabaczki miękną bardzo szybko.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650