Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Fasola szparagowa ze śmietaną fasola szparagowa ze śmietaną.jpg
Fasola szparagowa ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Fasola szparagowa ze śmietaną

Podawać z jajami sadzonymi i ziemniakami lub kaszą krakowską.

Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • woda, 0.5 l
  • mąka , 2 dag
  • cebula, 3 dag
  • fasola szparagowa, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 20 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę opłukać (jeżeli potrzeba, obrać z włókien), pokrajać na małe, ukośne kawałki; pokrajać cebulę, dodać do fasolki, zalać wrzącą wódą, dodać tłuszcz i ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawę wlać do ugotowanej fasoli, mie­szając zagotować, posolić (dodać kwasku do smaku). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650