Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kura w rosole czyli zwykły rosół supa2.jpg
Kura w rosole czyli zwykły rosół
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kura w rosole czyli zwykły rosół

Ciepły rosół powinien być sprzedawany na receptę.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • liście laurowe, 5 g
  • ziele angielskie ziarnka, 5 g
  • por, 1 g
  • seler, 1 g
  • pietruszka, 2 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • sól spożywcza, 15 g
  • kura, 2500 g
  • cebula, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kurę pokroić na drobniejsze części. Obmyć w zimnej wodzie, usunąć błony, zalać zimną wodą razem z szyjką i podrobami, dodać sól, warzywa i przyprawy i przypaloną na ogniu cebulę; gotować tak długo, aż mięso oddziela się od kości - im dłużej tym lepiej na wolnym ogniu. Po ugotowaniu podzielić tuszkę na części i układać na talerzach, zalać rosołem i podawać razem z makaronem lub kluseczkami z ryżu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650