Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Fasola szparagowa z masłem

Wywar z fasoli dodać do zupy (lub sosu).

Składniki:
  • masło, 4 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • woda, 0.5 l
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 4 dag
  • fasola szparagowa, 3 kg
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę, dodać sól i cukier. Fasolę opłukać (jeżeli potrzeba, oczyścić z włókien). Do wody włożyć fasolę, dodać trochę masła i ugotować ją, mieszając od czasu do czasu. Zrumienić bułeczkę. Fasolę odcedzić z resztek wywaru, wyłożyć na okrągły półmisek. Do zrumienionej bułeczki dodać masło, stopić i polać fasolę. Można też podać z surowym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650