|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Kotlety z fasoli lub grochuPodawać z ostrym sosem, surówką lub sałatką. Składniki:
Sposób przygotowaniaFasolę (groch) przebrać, opłukać, namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie kilka godzin. Nastawić ją do gotowania w tej wodzie, w której się moczyła. Do wody dodać gorące mleko. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Połowę fasoli (grochu) zemleć na maszynce do mięsa i wymieszać ze zrumienioną cebulą, z resztą fasoli (grochu), jajem, solą i pieprzem. Stolnicę wysypać mąką, wyłożyć masę, ukształtować gruby wałek, podzielić, nożem na części 3 cm grubości. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety smażyć na silnym ogniu z obydwu stron Na jasnozłoty kolor. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|