Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Dynia z pomidorami

Inna wersja wykorzystania dyni

Składniki:
  • dynia, 80 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • pomidor, 50 dag
  • słonina, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokrajać wzdłuż i na małe kawałki w poprzek, zalać wrzącą wodą, dodać część tłuszczu i powoli ugotować. Sporządzić sos: słoninę wytopić, dodać drobno pokrajaną cebulę i udusić ją do miękkości, dodać mąkę i podsmażyć nieco; do zasmażki dodać wywar z dyni i śmietanę. Zasmażkę mieszając rozgotować na gęsty sos. Pomidory umyć, pokrajać każdy na kilka cząstek.Do miękkiej dyni dodać sos, pomidory, soli, pieprzu i cukru do smaku; mieszając zagotować. Podawać z ziemniakami. Potrawę tę można też przyrządzić dodając zamiast świeżych pomidorów — koncentrat pomidorowy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650