Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Cebula duszona

Podawać z ziemniakami do mięsa lub z chlebem.

Składniki:
  • cebula cukrowa, 75 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.5 szkl.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, zalać wrzącą wodą, zagotować, odcedzić (wywar wlać do zupy). Do cebuli dodać trochę wody i tłuszczu i ugotować w odkrytym naczyniu, wywar odparować. Gdy cebula miękka, dodać resztę tłuszczu i cukier; mieszając lekko obrumienić. Dodać soli, pieprzu i trochę kwasku do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650