Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Bulwy z masłem

Mniam

Składniki:
  • bułka tarta , 1 dag
  • masło, 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bulwy, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Bulwy oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać. Obrane bulwy wkładać do wody zakwaszonej kwaskiem cytrynowym, co przeciwdziała ich czernieniu. Przed włożeniem do gotowania bulwy opłukać. Zagotować 1/2 litra wody z solą i cukrem, włożyć bulwy do wrzącej i ugotować do miękkości, odcedzić. Podawać polane masłem i osypane zrumienioną bułką lub ze świeżym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650