Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Brokuły z masłem

Dla fanów brokuł

Składniki:
  • brokuł, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • bułka , 2 dag
  • masło, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Brokuły oczyścić, opłukać j zużyć wraz z łodygami.Zagotować wodę z solą i cukrem, włożyć brokuły i powoli ugotować, odcedzić, wywar zużyć zaraz do zupy. Zrumienić bułeczkę w piekarniku, posypać nią brokuły i na wierzch położyć świeże masło w małych kawałeczkach (lub polać masłem stopionym). Inne potrawy z brokułów sporządza się tak jak z kalafiorów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650