Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka bułgarska z oliwą

Gliuwecz

Składniki:
  • gliuwecz, 1 szt.
  • oliwa, 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Sałatkę wyjąć z pudełka, nie rozmrażając włożyć do rondelka, zalać wrzącą wodą i ugotować dodając przy końcu soli i cukru do smaku. Wywaru w sałatce musi pozostać tyle, aby sałatka była mocno wilgotna. Warzywa ostudzić, pokrajać na niezbyt drobne kawałki. Jeżeli potrzeba, dokwasić (jabłkiem, sokiem z cytryny itp.), wyłożyć na salaterkę i skropić oliwą lub olejem sojowym, arachidowym itp. Pomiędzy warzywami w tej sałatce znajduje się zawsze mały zielony strąk papryki przyprawowej. Jeżeli nie odpowiada nam ostry, piekący smak papryki, należy strąk ten usunąć przed zagotowaniem warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650