|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Sałatka z warzyw mieszanych ze śmietaną i musztardąUdekorować natką Składniki:
Sposób przygotowaniaFasolę opłukać, namoczyć na noc; następnego dnia ugotować w tej samej wodzie, odcedzić. Wywar zużyć do zupy. Ziemniaki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać, ugotować. Oczyścić, ugotować warzywa (lub zużyć warzywa z wywaru na zupę). Pokrajać ugotowane warzywa w paski, ziemniaki w kostkę. Ogórek i jabłko, nie obierając, zetrzeć ona tarce o grubych okach. Pokrajać drobno cebulę. Do warzyw dodać pokrajaną zieleninę, śmietanę, musztardę, sól i cukier do smaku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|