Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z warzyw mieszanych ze śmietaną i musztardą

Udekorować natką

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 15 dag
  • cebula, 3 dag
  • ogórek kiszony, 1 szt.
  • jabłko, 1 szt.
  • seler, 5 dag
  • kapusta włoska, 25 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • marchew, 25 dag
  • fasola, 10 dag
  • ziemniak, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, namoczyć na noc; następnego dnia ugotować w tej samej wodzie, odcedzić. Wywar zużyć do zupy. Ziemniaki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać, ugotować. Oczyścić, ugotować warzywa (lub zużyć warzywa z wywaru na zupę). Pokrajać ugotowane warzywa w paski, ziemniaki w kostkę. Ogórek i jabłko, nie obierając, zetrzeć ona tarce o grubych okach. Pokrajać drobno cebulę. Do warzyw dodać pokrajaną zieleninę, śmietanę, musztardę, sól i cukier do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650