Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z fasoli z musztardą

Sałatka ma być ostra w smaku i mocno wilgotna.

Składniki:
  • fasola, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1.5 l
  • cebula, 5 dag
  • musztarda, 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie i na­stępnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie, w której była na­moczona; po ugotowaniu wywar odcedzić, zużyć do zupy. W misce utrzeć musztardę dolewając do niej olej. Pokrajać drobno cebulę. Wymieszać sos z fasolą i cebulą, dodać soli, kwasku cytrynowego i cukru do smaku, wymieszać; jeżeli potrzeba, rozrzedzić wywarem z fasoli. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650