Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z jarmużu

Trochę jarmużu

Składniki:
  • cebula, 50 dag
  • jabłko, 12 dag
  • ogórek , 10 dag
  • śmietana, 10 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Obciąć liście jarmużu od ogonków liściowych i grubych nerwów: starannie umyć, zalać wrzącą wodą i na pół ugotować. Jaja ugotować, obrać ze skorupki, pokrajać w drobną kostkę. Jabłka umyć, zetrzeć na grubej tarce wraz ze skórką i ogórkiem kiszonym. Cebulę drobno pokrajać. Jarmuż poszatkować. Warzywa wymieszać, dodać śmietany, soli i cukru do smaku (jeżeli po­trzeba — dokwasić), posypać drobno pokrajanymi jajami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650