Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z czerwonej kapusty

Można do tej sałaty dodać 2—3 łyżki ugotowanej fasoli.

Składniki:
  • czerwona kapusta, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • jabłko, 30 dag
  • cebula, 3 dag
  • olej, 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę, dodać kwasku i soli. Kapustę obrać, poszatkować, ugotować na pół, odcedzić. Pokrajać cebulę, jabłka umyć, zetrzeć na tarce do jarzyn z dużymi okami. Kapustę wymieszać z cebulą, jabłkami i cukrem (skropić olejem). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650