Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Surowy sok z marchwi, pietruszki Surowy sok z marchwi, pietruszki.jpg
Surowy sok z marchwi, pietruszki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Surowy sok z marchwi, pietruszki

Można dodać selera

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • marchew, 20 dag
  • pietruszka, 5 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Soczyste warzywa umyć starannie, oskrobać i oblać wrzącą wodą. Zetrzeć na pobielanej tarce o drobnych okach. Miazgę włożyć do wyparzonego wo­reczka z rzadkiej tkaniny i odcisnąć. Dodać wodę, sok przyprawić solą do smaku i zaraz podać do wypicia. Soki sporządza się tylko ze świeżych, jędrnych i soczystych warzyw, w je­sieni po zbiorze, wczesną zimą, a później po odkopcowaniu warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650