Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałata zielona ze śmietaną

Z jajkiem

Składniki:
  • sałata, 3 szt.
  • śmietana, 20 dag
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier, 3 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • ugotowane jajko, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sałatę oczyścić, podzielić na listki, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, wyłożyć na salaterkę. Sporządzić ostrą polewę z zakwaszonej zimnej przegotowanej wody i cukru, polać sałatę, wymieszać. Sałatę polać śmietaną, posypać koprem siekanym, zaraz podawać. Można do tej sałaty dodać cząstki ugotowanego na twardo jaja. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650