Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Ozór wołowy peklowany

Czasochłonne, ale warto poświęcić troche czasu

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
Składniki:
  • język (ozór), 4 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • seler, 1 szt.
  • sól spożywcza, 5 g
  • pieprz, 5 g
  • kminek, 5 g
  • ziele angielskie ziarnka, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Ozór zapeklować (na ok. 2 tygodnie), ugotować z dodatkiem warzyw i przypraw, usunąć z niego skórę, włożyć do słoja, zalać wywarem z gotowania (przecedzonym) i sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 45 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650