Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkami

Bardzo prosta

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • kapusta głowiasta czerwona , 50 dag
  • jabłko, 20 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • cebula, 0.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać, opłukać starannie, wybrać cienkie listki, poszatkować drobno,lekko posolić. Jabłka umyć starannie, nie obrane zetrzeć na grubej tarce. Cebulę posiekać. Gdy kapusta zwilgotnieje, wymieszać ją z olejem lub śmietaną, jabłkami i cebulą, dodać cukru do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650