Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Pieczeń barania marynowana

Najelpiej smakuje kiedy jest robione na słabym occie

Składniki:
  • baranina , 2 kg
  • ocet, 100 ml
  • czosnek, 3 szt.
  • jałowiec, 10 g
  • włoszczyzna, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki odpowiadające wielkości słojów, zamarynować w słabym occie z dodatkiem czosnku i jagód jałowca. Po czterech dniach mięso osuszyć, obsmażyć na rumiano i dusić z przyprawami i włoszczyzną, nie doprowadzając duszenia do końca. Pieczeń przełożyć do słojów, zalać sosem, słoje zamknąć i sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650