Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina duszona z ziemniakami

Polecam bo warto

Składniki:
  • baranina , 1.25 kg
  • ziemniak, 1 kg
  • cebula, 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • słonina, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Baraninę opłukać, podzielić na porcje (wraz z kością), dodać trochę gorącej wody, przyprawy, soli do smaku i powoli ugotować. W miarę wyparowania wody polewać tylko tyle, aby mięso było nią przykryte. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na części i włożyć do ugotowanego mięsa, dodać pokrajaną cebulę, a jeżeli potrzeba, trochę wody i pod przykry­ciem ugotować w rosole, nie mieszając. Na talerze wydawać mięso i ziemniaki podlane rosołem. Jeżeli baranina jest chuda, potrawę trzeba okrasić słoniną ze zrumienionymi skwarkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650