Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kulki z dorsza w sosach Zrazy mielone lub kotlety z dorsza w sosach.jpg
Kulki z dorsza w sosach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kulki z dorsza w sosach

Do wyboru sos: chrzanowy, grzybowy, grecki na gorąco, pomido­rowy

Składniki:
  • dorsz , 85 dag
  • bułka , 6 dag
  • jajka, 0.5 szt.
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • sos grzybowy, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić masę mieloną, podzielić na 10 porcji, wyrobić w mące kulki i obsmażyć je. Sporządzić sos pomidorowy, chrzanowy, grzybowy, grecki (na gorąco), zrazy włożyć do gorącego sosu, zagrzać tylko na brzegu kuchni węglowej lub na płytce azbestowej na palniku gazowym i szybko wydawać, aby nie roz­padły się. Podawać z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650