|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Sznycel ministerski z dorsza i szczupakaPodawać z ziemniakami i sałatką lub surówką. Składniki:
Sposób przygotowaniaSzczupaka sprawić, dorsza i szczupaka opłukać, zdjąć skórę, mięso odfiletować. Namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć. Cebulę z tłuszczem lekko zrumienić. Zemleć rybę, ziemniaki i bułkę; do masy rybnej dodać jajo, sól, pieprz i cebulę, wyrobić ją starannie. Czerstwą kajzerkę obetrzeć ze skórki, pokrajać w cieniutkie kromeczki i drobniutkie prostokątne grzanki, wymieszać je z tartą bułką. Z masy rybnej robić kotlety i ukształtować je w tartej bułce z grzankami nadając im kształt owalny; panierowanie dobrze przycisnąć ręką, aby grzanki nie odpadły w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz, sznycle smażyć na miernym ogniu, z obydwu stron, na kolor złoty. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|