|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Kaczka lub gęś duszona w kapuście z jabłkamiPodawać z ziemniakami we wszelkiej postaci. Składniki:
Sposób przygotowaniaSprawioną i skruszałą kaczkę opłukać, nasolić na 2 godziny, pokrajać na porcje, osmażyć na tłuszczu, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszczu i dusić podprzykryciem. Gdy mięso dogotowuje się, dodać cienko poszatkowaną kapustę, cebulę, kminek i udusić do miękkości w naczyniu odkrytym. Gdy smięso miękkie, wyjąć je, dodać do kapusty poszatkowane jabłka i ugotować. Potrawę podprawić zasmażką, dodać soli i cukru do smaku, włożyć mięso, podgrzać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|