Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kaczka lub gęś duszona w kapuście z jabłkami

Podawać z ziemniakami we wszelkiej postaci.

Składniki:
  • cukier puder, 1 szczypta
  • jabłko, 40 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • kapusta, 1.25 kg
  • tłuszcz, 5 dag
  • kaczka , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sprawioną i skruszałą kaczkę opłukać, nasolić na 2 godziny, pokrajać na porcje, osmażyć na tłuszczu, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszczu i dusić podprzykryciem. Gdy mięso dogotowuje się, dodać cienko poszatkowaną kapustę, cebulę, kminek i udusić do miękkości w naczyniu odkrytym. Gdy smięso miękkie, wyjąć je, dodać do kapusty poszatkowane jabłka i ugotować. Potrawę podprawić zasmażką, dodać soli i cukru do smaku, włożyć mięso, podgrzać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650