Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kotlety wieprzowe panierowane

Bardzo smaczne

Składniki:
  • wieprzowina , 1 kg
  • mąka , 4 dag
  • jajka, 1.5 szt.
  • bułka tarta , 5 dag
  • smalec, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, obrać powierzchnię ze zbędnego tłuszczu i błon, pokrajać w poprzek włókien na płaskie zrazy jednakowej wielkości, ostrożnie rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, aby nie strzępić mięsa; ukształtować podłużne kotlety, posolić; dalej postępować tak, jak z kotletami schabowymi panierowanymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650