Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Zrazy wieprzowe po węgiersku

Podawać z kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi lub francuskimi z mąki lub manny.

Składniki:
  • wieprzowina , 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • słonina, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • przecier pomidorowy, 2 dag
  • śmietana, 20 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, odciąć zbędną warstwę słoniny, pokrajać na 5 płaskich porcji i zbić kształtując okrągłe zrazy.Mięso oprószyć solą, papryką, mąką i osmażyć na rumiano z obydwu stron, mięso po osmażeniu przenieść do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić resztę papryki i pokrajaną cebulę, wlać do mięsa, dodać trochę wody i mięso powoli udusić do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, sos podprawić: śmietanę rozmieszać z powidełkami i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować. Przed wydaniem dodać roztarty czosnek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650