|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Zrazy wieprzowe po węgierskuPodawać z kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi lub francuskimi z mąki lub manny. Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, odciąć zbędną warstwę słoniny, pokrajać na 5 płaskich porcji i zbić kształtując okrągłe zrazy.Mięso oprószyć solą, papryką, mąką i osmażyć na rumiano z obydwu stron, mięso po osmażeniu przenieść do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić resztę papryki i pokrajaną cebulę, wlać do mięsa, dodać trochę wody i mięso powoli udusić do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, sos podprawić: śmietanę rozmieszać z powidełkami i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować. Przed wydaniem dodać roztarty czosnek. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |