Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wieprzowina duszona w kapuście słodkiej Wieprzowina duszona w kapuście słodkiej.jpg
Wieprzowina duszona w kapuście słodkiej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Wieprzowina duszona w kapuście słodkiej

Podawać z ziemniakami.

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • kapusta, 1.25 kg
  • wieprzowina , 75 dag
  • jabłko, 30 dag
  • mąka , 2 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 2 łyżecz.
  • marchew, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę i marchew oczyścić, opłukać, pokrajać w grubą kostkę. Mięso opłukać, pokrajać na porcje. Tłuszcz stopić i mięso osmażyć na tłuszczu, włożyć do kapusty wraz z cebulą, zalać niedużą ilością wody i ugotować bez przykrycia na niezbyt silnym ogniu. Tuż przed końcem gotowania dociąć obrane i pokrajane jabłka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia podrumienić mąkę, zasmażką rozprowadzić wywarem z kapusty, wlać do ugotowanej potrawy. Do kapusty dodać soli, pieprzu i cukru do smaku, zagotować. Zamiast jabłek można dodać konserwę pomidorową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650