Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Schab zapiekany schab pieczony.jpg
Schab zapiekany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Schab zapiekany

Podawać z wszystkimi rodzajami kapusty i z ziemniakami

Składniki:
  • szynka z prosięcia, 30 dag
  • cebula, 10 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • kolendra, 1 szczypta
  • schab , 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Starannie oczyszczony schab natrzeć na 2 godz. solą wymieszaną z tłuczonym kolendrem. Rozgrzać na brytfannie tłuszcz, włożyć mięso, polać tłuszczem i piec w mier­nie ogrzanym piekarniku polewając sosem; sos skraplać, wodą, aby się nie palił. Gdy mięso na pół upieczone, włożyć do sosu cebulę, usmażyć ją w tłuszczu na złoty kolor. Miękkie mięso pokrajać na cienkie płaty wraz ze skórą i tłuszczem. Podawać z wszystkimi rodzajami kapusty i z ziemniakami, z knedlami z ziemniaków lub z bułki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650