|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Schab zapiekanyPodawać z wszystkimi rodzajami kapusty i z ziemniakami Składniki:
Sposób przygotowaniaStarannie oczyszczony schab natrzeć na 2 godz. solą wymieszaną z tłuczonym kolendrem. Rozgrzać na brytfannie tłuszcz, włożyć mięso, polać tłuszczem i piec w miernie ogrzanym piekarniku polewając sosem; sos skraplać, wodą, aby się nie palił. Gdy mięso na pół upieczone, włożyć do sosu cebulę, usmażyć ją w tłuszczu na złoty kolor. Miękkie mięso pokrajać na cienkie płaty wraz ze skórą i tłuszczem. Podawać z wszystkimi rodzajami kapusty i z ziemniakami, z knedlami z ziemniaków lub z bułki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|