Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kotlety wieprzowe duszone

Moje ulubione

Składniki:
  • schab , 1 kg
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 7 dag
  • smalec, 4 dag
  • masło, 4 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • białe wino, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Kości ugotować niedużą ilość wywaru. Mięso podzielić i przygotować tak, jak podano w przepisie na kotlety natu­ralne z kostką, osmażyć z obydwu stron na rumiano. Przełożyć do dopasowa­nego rondelka; dodać kminek i dusić powoli pod przykryciem, podlewając rosołem z kości i winem. Gdy kotlety są miękkie, do sosu dodać masła, a gdy się stopi, wymieszać z sosem i kotlety zaraz wydać. Podawać z frytkami lub ziemniakami drążonymi i surówką sezonową, sezo­nowymi, gotowanymi warzywami z masłem, z kalafiorem, fasolką szparagową, pomidorami osmażonymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650