|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Zrazy mielone w sosie zasmażanymPodawać z kaszą gryczaną, krakowską, jęczmienną i wszelkimi warzywami. Składniki:
Sposób przygotowaniaMasą mięsną przyrządzić tak jak na kotlety mielone. Wykończyć i usmażyć tak jak w przepisie na zrazy mielone w sosie pomidorowym. Sporządzić sos zasmażany. Na tłuszczu ze smażenia udusić pokrajaną cebulę, dodać mąkę, zrumienić, odstawić, rozprowadzić wodą, dodać zmiażdżone przyprawy, mieszając zagotować, dodać soli, sos przetrzeć. Sosem zalać zrazy, ułożone w rondelku, silnie podgrzać i zaraz wydać, Podać na długim półmisku polanę sosem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|