Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Zrazy mielone w sosie zasmażanym

Podawać z kaszą gryczaną, krakowską, jęczmienną i wszelkimi warzywami.

Składniki:
  • wieprzowina , 20 dag
  • czerstwa bułka, 4 dag
  • wołowina , 40 dag
  • kolendra, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • mąka , 5 dag
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Masą mięsną przyrządzić tak jak na kotlety mielone. Wykoń­czyć i usmażyć tak jak w przepisie na zrazy mielone w sosie pomidorowym. Sporządzić sos zasmażany. Na tłuszczu ze smażenia udusić pokrajaną cebulę, dodać mąkę, zrumienić, odstawić, rozprowadzić wodą, dodać zmiażdżone przyprawy, mieszając zagotować, dodać soli, sos przetrzeć. Sosem zalać zrazy, ułożone w rondelku, silnie podgrzać i zaraz wydać, Podać na długim półmisku polanę sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650