Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Pieczeń wołowa duszona ze świeżymi grzybami

Najlepsze prawdziwki

Składniki:
  • suszony grzyb, 30 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • śmietana, 20 dag
  • mąka , 1 dag
  • wołowina , 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić jak pieczeń wołową w sosie naturalnym; w połowie duszenia mięsa dodać grzyby oczyszczone z piasku, opłukane, pokrajane w cieniutkie płatki i osmażone na patelni. Gdy grzyby i mięso są miękkie, sos podprawić śmietaną i mąką, zagotować, jeżeli potrzeba, rozrzedzić wodą i wykończyć tak jak podano wyżej. Pieczeń tę można przyrządzać też bez śmietany.Podawać z ziemniakami, makaronem, gotowanymi warzywami z masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650