Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Potrawka z gryfu

Z wymiona

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • przyprawy, 1 szczypta
  • włoszczyzna, 25 dag
  • wymię, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wymię wielokrotnie opłukać, dobrze wycisnąć, włożyć do wrzącej wody, obgotować zmieniając wodę parę razy i zalewając czystą wodą, odcedzić. Zagotować wodę z solą, włożyć mięso i gotować do zupełnej miękkości (około 4 godzin); gdy mięso dogotowuje się, dodać włoszczyznę i przyprawy. Gdy mięso jest zupełnie miękkie, pokrajać je w kostkę; rosół wygoto­wać. Sporządzić sos: tłuszcz zrumienić lekko z mąką, rozprowadzić rosołem, do­dać gałkę do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650