|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaPieczeń cielęcą udusić tak jak w przepisie na str. 95, ostudzić ją, wybraćz sosu, pokrajać na cienkie płaty w poprzek włókien nie mieszając ich kolejności, odłożyć. Sos z pieczeni przetrzeć. Z masła i mąki sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, śmietaną i sosem z pieczeni uważając, aby sosu nadto nie rozrzedzić, zagotować go, przyprawić solą, wymieszać z żółtkami. Ułożyć mięso w całość na półmisku ogniotrwałym, obłożyć powierzchnię mięsa sosem, wyrównać, skropić masłem (posypać startym serem) wstawić na 75 minut do bardzo gorącego piekarnika do zapieczenia. Podawać natychmiast po wyjęciu z pieca z ziemniakami i surówką, najlepiej liściastą lub pomidorową. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|