|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Nerki cielęce smażonePodawać z frytkami, gotowanymi warzywami z masłem i surówką liściastą, pomidorową. Składniki:
Sposób przygotowaniaWybierać nerki niezbyt otłuszczone lub ściąć zbyt grubą warstwę tłuszczu, nerkę przekrajać, nie rozcinając jej do końca, opłukać starannie w kilku wódach, odcisnąć, ułożyć nerkę na stolnicy przecięciem na płask, przycisnąć ręką, aby się nie odkształcała, oprószyć pieprzem.Rozgrzać tłuszcz, na tłuszcz włożyć nerkę na płask i szybko obrumieniać z obydwu stron, przetrzymując nieco dłużej na ogniu stronę obrośniętą tłuszczem; mięso nerki ma pozostać wewnątrz nieco niedosmażone. Przed wydaniem oprószyć ze wszystkich stron solą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|