Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Wątróbka cielęca smażona naturalna

Samo zdrowie

Składniki:
  • cebula, 10 dag
  • masło, 2 dag
  • smalec, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • wątróbka cielęca, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, zdjąć błony, pokrajać w poprzek na płaskie porcje (wy­ciąć grube żyły). Bezpośrednio przed smażeniem oprószyć pieprzem. Rozgrzać tłuszcz, włożyć wątróbkę i smażyć rumieniąc, ale nie dosmażając do wnętrza, po usmażeniu oprószyć solą. Cebulę pokrajać w krążki, lekko zrumienić na tłuszczu ze smażenia. Wątróbkę wyłożyć na długi półmisek, i polać tłuszczem z cebulą i natych­miast podawać. Podawać z ziemniakami i surówką, sałatką, gotowanymi warzywami z ma­słem, osmażonymi pomidorami itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650