Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Kotlety cielęce mielone smażone

Całkiem smaczne

Składniki:
  • cielęcina , 60 dag
  • cebula, 4 dag
  • mleko, 3 łyżk.
  • tłuszcz, 3 dag
  • żółtka, 3 szt.
  • sól, 1 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  • jajka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ręce wytrzeć do sucha, kule mięsne otaczać w bułce tartej, spłaszczyć no­żem stołowym i wyrobić owalne kotlety grubości l cm. Kładąc na gorący tłuszcz smażyć (natychmiast po włożeniu na silnym ogniu, potem na średnim) z obydwu stron na złoty kolor. Gdy pod naciśnięciem płaskiej strony noża z mięsa wydziela się przejrzysty sok, wyjąć kotleciki i układać rzędem na długim półmisku, opierając jeden kotlet o drugi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650