|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Żurek grzybowyPyszny, aromatyczny żurek na aromatycznym wywarze
Składniki:
Sposób przygotowaniaRobimy wywar z warzyw: pora, selera, pietruszki, marchewki, 1 cebuli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy około 1 godziny. W międzyczasie gotujemy wywar z grzybów suszonych - zalewamy je woda i gotujemy około 45min-1h. Podsmażamy na maśle klarowanym jedna cebule, drobno posiekana. W moździerzu rozgniatamy majeranek, czosnek i sól. Wyjmujemy warzywa z wywaru (wykorzystujemy np. do sałatki) - wlewamy cały zakwas, wywar z grzybów (można dodać rownież grzybki) usmażoną cebule, przyprawę z majeranku i chwile gotujemy. Hartujemy śmietanę i dolewamy do zupy. Doprawiamy. Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|