|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Paprykowa zupa rybnaPyszna zupa rybna z dodatkiem aromatycznych warzyw
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ wyciętych części ryby (głowa, ogon, płetwy, kręgowsłup) oraz warzyw - pora, pietruszki, cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy wywar.Gotujemy go około 1 h.Kroimy cebulę i czosnek i podsmażamy na maśle klarowanym. NAstępnie koimy w kostkę marchewkę i również podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy około 30 minut. Następnei dodajemy rybę pokrojoną w paski lub kostkę (najlepiej użyć do tego fileta bez ości - my mieliśy leszcza, który ma ości dość dużo i później trzeba być dość czujnym jedząc zupę). Gotujemy około 10 minut. Na konic dorzucamy pietruszkę. Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|