|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Suszone pomidoryJeśli nie próbowaliście suszyć pomidorów w domu, koniecznie spróbujcie.
Składniki:
Sposób przygotowaniaJeśli nie robiliście nigdy suszonych w domu pomidorów, koniecznie spróbujcie. Nie ma przy nich dużo pracy a afekt wart jest czekania. Jeśli dni są jeszcze ciepłe i słoneczne, śmiało możecie suszyć je na słońcu. Wystarczy porozkładać je na kratce z piekarnika i suszyć kilka dni w nasłonecznionym miejscu. Dobrze jeśli mają przewiem. Jeśli nie macie wystarczająco dni słonecznych, możecie dosuszyć je w piekarniku w temperaturze około 70-80 stopni C. Suszone pomidory suszyliśmy w suszarce do warzyw i owoców przez 6 h w jeden dzień i dosuszaliśmy rzez 4 h w drugi dzień, już tylko część.Zalaliśmy mieszanką oliwy z oliwek i oleju rzepakowego podgrzanych do temperatury 110 stopni C. Można dodać zioła suszone i czosnek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|