Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
alienkaKuchcik (195)

Gniazdka z mięsem

Ptysie z nadzieniem mięsnym

Składniki:
  • masło, 1 szt.
  • mąka , 1.5 szkl.
  • jajka, 8 szt.
  • proszek do pieczenia, 1.5 łyżecz.
  • sól, 0 uncja
  • mielone mięso, 50 dag
  • cebula, 1 szt.
  • papryka konserwowa, 3 szt.
  • czosnek, 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 0.5 szt.
  • pieprz, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 1 i 1/2 szkl wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień, wsypać mąkę z proszkiem, ucierać, aż zacznie odchodzić od brzegów. Przestudzić. Ucierając wbijać po 1 jajku. Nabierać łyżką i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 min w 220'C. Wyjąć po przestudzeniu. Na patelni podsmażyć mięso, dodać cebulę, ząbek czosnku i paprykę. Dusić 15 min, przyprawić, wymieszać z kukurydzą. Ptysie przekroić na pół, napełnić farszem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650