Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
11JanuszTraczKuchcik (115)

Hot dog Zakopane

Hot dog nawiązujący do polskiej tradycji.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • szczypiorek, 100 g
  • jabłko, 1 szt.
  • kandyzowana skórka z pomarańczy, 25 dag
  • miód, 1 łyżk.
  • orzechy włoskie, 100 g
  • cebula biała, 1 szt.
  • boczek , 100 g
  • czerwone wino, 1 łyżecz.
  • czerwona kapusta, 100 g
  • oscypek , 1 szt.
  • chrzan, 100 g
  • parówki, 1 szt.
  • bułka , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład, uprzednio polewając pieczywo sosem chrzanowym. Następnie dodajemy wcześniej grillowane 2 plastry oscypka oraz chutney z kapusty czerwonej, duszonej w wytrawnym, czerwonym winie, z dodatkiem smażonego boczku, cebuli białej i żurawiny.Hot doga posypujemy orzechami włoskimi, które wcześniej prażymy w miodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy oraz dekorujemy słupkami świeżo pokrojonego jabłka i świeżym szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650