Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115) Hot dog ZakopaneHot dog nawiązujący do polskiej tradycji. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Liczba porcji: jedna
szczypiorek, 100 g
jabłko, 1 szt.
kandyzowana skórka z pomarańczy, 25 dag
miód, 1 łyżk.
orzechy włoskie, 100 g
cebula biała, 1 szt.
boczek , 100 g
czerwone wino, 1 łyżecz.
czerwona kapusta, 100 g
oscypek , 1 szt.
chrzan, 100 g
parówki, 1 szt.
bułka , 1 szt.
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład, uprzednio polewając pieczywo sosem chrzanowym. Następnie dodajemy wcześniej grillowane 2 plastry oscypka oraz chutney z kapusty czerwonej, duszonej w wytrawnym, czerwonym winie, z dodatkiem smażonego boczku, cebuli białej i żurawiny.Hot doga posypujemy orzechami włoskimi, które wcześniej prażymy w miodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy oraz dekorujemy słupkami świeżo pokrojonego jabłka i świeżym szczypiorkiem.