Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
11JanuszTraczKuchcik (115)

Hot Dog Kim Dog

Hot dog inspirowany kulturą Wschodu.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • bułka , 1 szt.
  • parówki, 1 szt.
  • sos sojowy, 1 łyżk.
  • ocet ryżowy, 1 łyżk.
  • kapusta pekińska , 2 łyżk.
  • czerwona kapusta, 100 g
  • olej sezamowy, 1 łyżk.
  • musztarda dijon, 1 łyżk.
  • sezam czarny, 100 g
  • marchew, 1 szt.
  • majonez, 1 łyżk.
  • kolendra, 100 g
  • limonka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki,ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo glazurą sojową, przygotowaną z połączenia sosu sojowego i octu ryżowego.Następnie dodajemy koreańską surówkę kimchi z kiszonej kapusty pekińskiej, świeżej kapusty czerwonej oraz włoskiej, sosu sriracha, sosu sojowego, octu ryżowego, oleju sezamowego, musztardy dijon, białego sezamu i marchewki. Surówkę polewamy sosem czerwonym (połączenie majonezu z sosem sriracha). Hot doga dekorujemy świeżo ściętą kolendrą, czarnym sezamem i za pomocą wykałaczki nadziewamy ćwiartkę limonki na przód bułki 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650