Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115) Hot Dog Kim DogHot dog inspirowany kulturą Wschodu. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Liczba porcji: jedna
bułka , 1 szt.
parówki, 1 szt.
sos sojowy, 1 łyżk.
ocet ryżowy, 1 łyżk.
kapusta pekińska , 2 łyżk.
czerwona kapusta, 100 g
olej sezamowy, 1 łyżk.
musztarda dijon, 1 łyżk.
sezam czarny, 100 g
marchew, 1 szt.
majonez, 1 łyżk.
kolendra, 100 g
limonka, 1 szt.
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki,ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo glazurą sojową, przygotowaną z połączenia sosu sojowego i octu ryżowego.Następnie dodajemy koreańską surówkę kimchi z kiszonej kapusty pekińskiej, świeżej kapusty czerwonej oraz włoskiej, sosu sriracha, sosu sojowego, octu ryżowego, oleju sezamowego, musztardy dijon, białego sezamu i marchewki. Surówkę polewamy sosem czerwonym (połączenie majonezu z sosem sriracha). Hot doga dekorujemy świeżo ściętą kolendrą, czarnym sezamem i za pomocą wykałaczki nadziewamy ćwiartkę limonki na przód bułki