Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115)

Hot Dog Kim Dog

Hot dog inspirowany kulturą Wschodu.

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Średnie

Liczba porcji: jedna

Składniki:

bułka , 1 szt.

parówki, 1 szt.

sos sojowy, 1 łyżk.

ocet ryżowy, 1 łyżk.

kapusta pekińska , 2 łyżk.

czerwona kapusta, 100 g

olej sezamowy, 1 łyżk.

musztarda dijon, 1 łyżk.

sezam czarny, 100 g

marchew, 1 szt.

majonez, 1 łyżk.

kolendra, 100 g

limonka, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki,ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo glazurą sojową, przygotowaną z połączenia sosu sojowego i octu ryżowego.Następnie dodajemy koreańską surówkę kimchi z kiszonej kapusty pekińskiej, świeżej kapusty czerwonej oraz włoskiej, sosu sriracha, sosu sojowego, octu ryżowego, oleju sezamowego, musztardy dijon, białego sezamu i marchewki. Surówkę polewamy sosem czerwonym (połączenie majonezu z sosem sriracha). Hot doga dekorujemy świeżo ściętą kolendrą, czarnym sezamem i za pomocą wykałaczki nadziewamy ćwiartkę limonki na przód bułki