Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Pierś grillowana zapiekana w śmietanie i białym winie. Bez tytułu.png
Pierś grillowana zapiekana w śmietanie i białym winie.
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4.5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Kuchcik (59)

Pierś grillowana zapiekana w śmietanie i białym winie.

Szybko i smacznie

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: jedna
  • dieta
Składniki:
  • olej, 100 ml
  • białe wino, 100 ml
  • Śmietana 18% , 100 ml
  • sałata lodowa , 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • pieprz, 2 szczypta
  • sól, 2 szczypta
  • oliwa, 100 ml
  • rukola , 20 g
  • ziemniak, 3 szt.
  • pierś z indyka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przedzielić piers na pól natepnie przyprawić solą i pieprzem.Nastepnie rozgrzać patelnie grillową z odrobina oleju (kontaktowo) i połozyć na nią pierś wraz z cukinia pokrojaną w krażki obsmażyć lewa prawa zdjać wsadzić do naczynia żaro odpornego olać smietaną 18% i białym winem piec nastawić na 180 stopni na 8 min . Przed wsadzeniem piersi powinniśmu obtać ziemniaka i zrobić z niego krążki , ugotowac i obsmażyć na patelni grillowej tak aby byly ciepłe razem z piersią.Będzie nam potrzebne jeszcze pesto z rukoli i oliwy ktora polejemy podstawę pod nasze ziemniaczki oczywiscie rukole mielimy wraz z oliwa . podajemy z sałata lodową i pomidorkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650