Tekst i zdjęcie: - Kuchcik (59) Pierś grillowana zapiekana w śmietanie i białym winie.Szybko i smacznie |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: grillowane
Liczba porcji: jedna
dieta
olej, 100 ml
białe wino, 100 ml
Śmietana 18% , 100 ml
sałata lodowa , 1 szt.
cukinia, 1 szt.
pieprz, 2 szczypta
sól, 2 szczypta
oliwa, 100 ml
rukola , 20 g
ziemniak, 3 szt.
pierś z indyka, 1 szt.
Przedzielić piers na pól natepnie przyprawić solą i pieprzem.Nastepnie rozgrzać patelnie grillową z odrobina oleju (kontaktowo) i połozyć na nią pierś wraz z cukinia pokrojaną w krażki obsmażyć lewa prawa zdjać wsadzić do naczynia żaro odpornego olać smietaną 18% i białym winem piec nastawić na 180 stopni na 8 min . Przed wsadzeniem piersi powinniśmu obtać ziemniaka i zrobić z niego krążki , ugotowac i obsmażyć na patelni grillowej tak aby byly ciepłe razem z piersią.Będzie nam potrzebne jeszcze pesto z rukoli i oliwy ktora polejemy podstawę pod nasze ziemniaczki oczywiscie rukole mielimy wraz z oliwa . podajemy z sałata lodową i pomidorkami.