Tekst i zdjęcie: - Kuchcik (59)

Pierś grillowana zapiekana w śmietanie i białym winie.

Szybko i smacznie

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Średnie

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: grillowane

Liczba porcji: jedna

dieta

Składniki:

olej, 100 ml

białe wino, 100 ml

Śmietana 18% , 100 ml

sałata lodowa , 1 szt.

cukinia, 1 szt.

pieprz, 2 szczypta

sól, 2 szczypta

oliwa, 100 ml

rukola , 20 g

ziemniak, 3 szt.

pierś z indyka, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Przedzielić piers na pól natepnie przyprawić solą i pieprzem.Nastepnie rozgrzać patelnie grillową z odrobina oleju (kontaktowo) i połozyć na nią pierś wraz z cukinia pokrojaną w krażki obsmażyć lewa prawa zdjać wsadzić do naczynia żaro odpornego olać smietaną 18% i białym winem piec nastawić na 180 stopni na 8 min . Przed wsadzeniem piersi powinniśmu obtać ziemniaka i zrobić z niego krążki , ugotowac i obsmażyć na patelni grillowej tak aby byly ciepłe razem z piersią.Będzie nam potrzebne jeszcze pesto z rukoli i oliwy ktora polejemy podstawę pod nasze ziemniaczki oczywiscie rukole mielimy wraz z oliwa . podajemy z sałata lodową i pomidorkami.