Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Pomarańczowe babeczki z żurawiną pomaranczowe-babeczki-z-zurawina-452319.jpg
Pomarańczowe babeczki z żurawiną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Renata9Kuchcik (30)

Pomarańczowe babeczki z żurawiną

Bardzo szybkie do zrobienia i upieczenia babeczki. Dodatki mogą być różne, tym razem postanowiłam je upiec z soczystymi pomarańczami. W smaku wyszły b

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 3 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka pszenna, 1 szkl.
  • olej roślinny, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • pomarańcz, 1 szt.
  • suszona żurawina, 100 g
  • cukier puder, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Wbić do naczynia 3 całe jajka i dosypać cukier, zmiksować. Dosypać mąkę oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.Wlać olej z pestek winogron i znowu zmiksować.Do zmiksowanej masy wsypać żurawinę suszoną, tym razem wymieszać łyżką.Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Do silikonowych foremek włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.Obrać pomarańcza, pokroić na części i kawałki wsadzić do ciasta.Włożyć foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 - 25 minut.Upieczone babeczki wystudzić na kratce.Ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego ! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650